Godt nytår – velkommen til 2021

Passion, faglighed og integritet

Godt nytår – velkommen til 2021

Godt nytår – velkommen til 2021

…og velkommen til mit første indlæg på min blog, www.afgiftsnørd.dk.

2020 har været et vanvittigt år, i skyggen af en verdensomspændende pandemi. En pandemi, der har sat sine spor på vores dagligdag, vores arbejdsliv, vores måde at kommunikere på, vores måde at samarbejde på og vores måde at være sammen på. Alle os, der arbejder med energi, afgifter og grøn omstilling havde forventet, at 2020 ville blive året, hvor de ambitiøse klimaambitioner skulle omsættes til konkrete, politiske handlinger – både på den korte og den lange bene. I stedet blev 2020 året, hvor dette arbejde i starten af året blev sat på pause, og først senere på året blev der taget nogen politiske beslutninger på klima- og energiområdet.

Lige før sommerferien blev der indgået klimaaftaler på affaldsområdet og på industriområdet. Og i starten af december, efter et ultrakort forhandlingsforløb, blev der indgået en bred aftale om en grøn skattereform. De politiske aftaler skal bane vejen for grøn omstilling og det videre arbejde med at opnå vores ambitiøse klimamål om 70% CO2-reduktion i 2030. De politiske aftaler vil også betyde en omkalfatring af vores afgiftssystem, sådan at det fremover vil understøtte den grønne omstilling.

2020 har også været året, hvor jeg har valgt at søge nye udfordringer ved Hulgaard Advokater. Jeg skal fortsat arbejde med afgiftsrådgivning, og sammen med et dygtigt team af advokater og specialister skal jeg også arbejde med juridisk rådgivning indenfor energi- og forsyningsret, klima og grøn omstilling.

Jeg har igennem længere tid haft en ide om, at mit #afgiftsnørd på LinkedIn skal blive til en juridisk blog, hvor jeg deler nyheder, ideer og erfaringer indenfor afgiftsområdet. 2021 bliver derfor året, hvor den ide bliver til virkelig. Over de kommende måneder vil jeg løbende udvikle bloggen og oprette forskellige indlæg, med fokus på afgifter, energi, klima og grøn omstilling.

Godt nytår – og god læselyst!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *