Om afgiftsnørden

Passion, faglighed og integritet

Velkommen til afgiftsnørden – min juridiske blog om afgifter, energi, klima og grøn omstilling

Jeg er en passioneret afgiftsnørd, der i mere end 20 år har arbejdet med juridisk rådgivning inden for energi-, miljø- og punktafgifter. Jeg har siden mine uddannelsesår ved Skattestyrelsen (det daværende Told & Skat) specialiseret mig, og jeg har arbejdet med området fra flere forskellige vinkler, både som myndighed, rådgiver og ved en industrivirksomhed. 

Det nuværende energiafgiftssystem stammer fra midt-90’erne. Jeg startede min uddannelse ved Skattestyrelsen i 1998, så jeg har praktisk talt fulgt afgiftssystemets udvikling og forandringer på tætteste hold. Lige nu står vi foran én af de største ændringer i nyere tid, nemlig den grønne skattereform og indførelsen af en CO2e-afgift. De forandringer, som vi vil opleve over de kommende år, hænger uløseligt sammen med vores klimamål om 70% reduktion af CO2-udledningen og den grønne omstilling.

 

 

 

 

 

 

Hvorfor en blog?

I efteråret 2016 vendte jeg tilbage til rådgiverbranchen, efter et par år ude i industrien. Som en relancering af mit virke som rådgiver begyndte jeg aktivt at bruge LinkedIn til at dele nyheder, ideer og mine erfaringer indenfor afgiftsområdet. #afgiftsnørd blev “født”, og siden er det blevet mit brand, både på SoMe men også i min kommunikation med kolleger og kunder. Nu tager jeg skridtet videre, og derfor denne blog. Her vil jeg fortsætte med at dele nyheder, ideer og mine erfaringer indenfor afgiftsområdet. 

Så hvis du interesserer dig for afgifter, energi, klima og grøn omstilling, er du kommet ind på den rette side.

Afgiftsnørden, professionelt

Jeg er ansat som erhvervsjuridisk seniorrådgiver ved Hulgaard Advokater, med kontor i Aarhus. Her er jeg startet d. 6. januar 2021, efter at have været rådgiver i revisionsbranchen i mange år (senest ved KPMG Acor Tax, og tidligere ved EY/KPMG/PWC) samt internt ansvarlig for energiafgifter ved Arla Foods.

Jeg er ikke uddannet jurist, og derfor er jeg heller ikke ansat som advokat. Jeg er uddannet ved Skattestyrelsen, og jeg har siden afsluttet uddannelse i 2002 udelukkende arbejdet med indirekte skatter, og særligt energiafgifter. Jeg har løbende efteruddannet mig, med fokus på udvikling indenfor mit specialeområde samt med fokus på organisations- og ledelsesudvikling. Jeg har blandt andet gennemført en HD(O), ligesom at jeg er i gang med en fleksibel diplomuddannelse.

Afgiftsnørden, privat

Jeg bor i Horsens sammen med min mand og to piger. Vi er alle aktive i den lokale orienteringsklub, så man kan ofte finde os i skoven med mudrede sko, et kort i hånden og sveden dryppende fra panden. Hvis ikke vi løber i skoven, så finder vi de almindelige løbesko frem og løber lokalområdet tyndt.  

Når jeg ikke løber, er i gang med en krimi eller endnu et fag på diplomuddannelse, så drømmer jeg om at skrive en ny titel på mit CV – titlen som bestyrelsesmedlem. 2021 bliver derfor året, hvor jeg vil påbegynde min rejse frem mod den titel. En af mine julegaver var bogen “Du behøver ikke hedde Jens og gå i jakkesæt – sådan finder du din første bestyrelsespost”, og jeg glæder mig til at læse den, suge viden til mig og udarbejde min udviklingsplan.

Jeg er også en del af Ladies Circle – et netværk for kvinder i alderen 18 – 45 år. I LC symboliserer 6 hjerter vores værdisæt – venskab, ærlighed, positivitet, næstekærlighed, tolerance og tillid. Det er værdier, som jeg også tager med mig i andre aspekter af livet. Netværket er givende og udviklende på mange punkter – og så er det et pusterum fra hverdagens til tider stress og jag.